10 Jan
10Jan

Ez az új tudomány, az epigenetika teljesen felforgatta a testünkkel, génjeink működésével kapcsolatos nézeteinket. A tudósokat sokkolta a hír... Nem génjeink irányítják életünket, hanem gondolataink, érzéseink, nézeteink, hiedelmeink, tudatalatti programjaink befolyásolják génjeinket!

Ez a felfedezés alapjaiban rengette meg az emberi testről tanultakat, és változtatta meg a testünkkel, egészségünkkel kapcsolatos gondolatainkat. 

Amit eddig gondoltunk a gének működéséről, szerepéről, már a múlté... Bebizonyosodott, hogy génjeink irányíthatók, mégpedig a tudatosságunk által!

Gondolataink, érzéseink, hiedelmeink, tudatalattinkban futó programjaink befolyásolják génjeinket, tehát nem a gének határozzák meg életünket.

Ez fantasztikus hír! A kulcs nálunk van. Mi határozzuk meg sejtjeink, egész fizikai életünk fejlődését, egészségi állapotunk alakulását.

A kvantumfizika és az epigenetika igazi természetét ha igazán megértjük, nagyot ugorhatunk abba az irányba, hogy megértsük a spiritualitást, a lélek valódi természetét az életünk jelenlétében. Többek vagyunk, mint aminek gondoljuk magunkat, mint amit tanítottak nekünk. Nagy hatalmunk van, és ezt az információt felhasználhatjuk arra, hogy egészséget és boldogságot vigyünk életünkbe.

Láthatatlan energia birodalma, amiben élünk, és a láthatatlan erők óriási segítséget nyújtanak. Minden energia! Az életünk, a genetikánk, az egészségünk elsődleges alakítója.

A kvantumfizika egyik fő alapelve, hogy a tudatosság teremti meg az élet tapasztalatunkat, azaz Mi teremtjük saját magunknak. 

De Én nem teremteném ezt!

Életünk alakulása azonban attól függ, amit gyermekkorunkban kaptunk... Hiedelmeink alakítják kapcsolatainkat, nem a környezetünk áldozatai vagyunk. Megváltoztathatjuk a genetikai aktivitásunkat csak az által, ahogy élünk egy környezetben, és ahogy érzékeljük azt a környezetet. Nem vagyunk az öröklődésünk áldozatai!

Beprogramoztak minket azzal a hittel, hogy a gének irányítják életünket, de valójában az elméd, a tudatosságod, és ahogy látod a világot, az határozza meg a genetikádat, és a biológiádat. Nem vagy az életedben lévő dolgok áldozata, Te vagy a mester, Te irányítod a genetikádat, és a viselkedésedet, és megtudod teremteni az életet, amit igazán szeretnél, amikor megérted, hogy mi áll annak az útjában, hogy eljuss a célodhoz.

A sejteket nem a gének irányítják, hanem a környezetből érkező információk alakítják, amiket a sejtek felvesznek, és genetikai aktivitásá alakítanak.Valójában a sejtmembrán alakítja a sejteket, nem pedig a gének. 

Nem a gének okozzák a rákot!

Nincs olyan gén, ami valójában rákot okozna. A gének a betegségekhez társulnak, de nem okozzák a betegséget. Az életmód, a hiedelmek, az érzelmek kapcsolódnak szorosan a rák megjelenéséhez, és ezek a rák elsődleges mozgatórugói, nem a gének. 

Ha átveszed az irányítást és a hatalmat az életed felett, nem kell amiatt rettegj, hogy előfordult a családban a rák, de ha elhiszed, hogy a gének okozzák a rákot, a gondolataiddal valóban rákot okozhatsz magadnak.

A pozitív hit (placebo) meggyógyíthat, a negatív hit (nocebo) pedig betegséget okozhat, valójában meg is ölhet!

A félelem nagyobb kiváltója a ráknak, mint a gének. A rákos megbetegedések többsége egyáltalán nem kapcsolódik a génekhez, nem kapcsolódik az öröklődéshez, hanem valójában az életmódhoz kapcsolódik. A tudás hatalom! A tudás arról, hogy valójában hogyan irányíthatod a genetikád azon keresztül ahogy élsz, az étrendeden, az életmódon keresztül, és hogy hogyan hatnak az érzelmeid is ezekre a génekre, az felhatalmaz, hogy az egészséged ura legyél ahelyett, hogy várnál arra, hogy a betegség megjelenjen. 

Nem áldozat vagyunk! Vállalj felelősséget, és irányítsd az életed!

Azt tanították és mondták nekünk, hogy a mandulák azért vannak, hogy megvédjenek minket a baktériumoktól és vírusoktól, amik belépnek a rendszerünkbe úgy, hogy a torkunkon keresztül lejutnak a belekbe. Valójában ez egy nagyon helytelen feltételezés, és értelmezés a mandulák természetéről.

A mandulák közvetlenül az emésztőrendszer legvastagabb rétege alatt találhatók, egy felszíni sejtréteg alatt, ami valójában vastagabb, mint a bőr a test külső részén. A legkevésbé valószínű hely, hogy a baktériumok, vírusok, és paraziták inváziója bekerüljön a rendszerünkbe. 

A mandulák csatornákon keresztül kapcsolódnak a torokhoz, ennek a jelentősége az, hogy ahogy lenyelünk dolgokat, ahogy lenyeljük az ételt, vagy bármit, az anyag nagy része egyenesen lemegy a torkunkon, de ezek a mandulák felé nyíló kis csatornák lehetővé teszik, hogy rendkívül kis része annak, ami éppen abban a pillanatban áthalad a torkon, lemenjen a csatornán. 

A mandulák nem azért nyitottak kifelé, hogy megakadályozzák a kórokozók bejutását, hanem valójában egy nagyon fontos okból nyitottak, üdvözlik ezeket a kórokozókat. 

A mandulák valójában tanulóközpontok. 

Azért építette a természet a mandulákat, hogy kórokozókat hozzon be a környezetből, hogy az immunrendszer meg tudja ismerni a környezetet, amiben élünk. A természetes immunizálás létrehozására alakult ez így. A mandulában az immunsejtek leolvassák a környezeti információkat, legyenek azok vírusok, baktériumok, és megtanulják, hogyan kell antitest választ létrehozni ezekre a kórokozókra. 

A mandulák a természet természetes immunrendszere!

A természet úgy tervezte a rendszert, hogy a kórokozók szájon át jussanak be, és nem például oltásokon keresztül. Amikor oltással kerül be, kikerüli a természetes immun utat, és valójában összezavarja a rendszert, mert a biológia nagyon intelligens, és mindent elemez, ami bekerül a rendszerbe. Mindez nagyon negatív irányba befolyásolhatja az immunrendszert. 

Tehát a mandulák nem a védelem miatt vannak ott, ahol vannak, hanem a tanulás miatt!


(Forrás: Bruce Lipton)