ÖNISMERETI TRÉNING - CSOPORTOS

A módszer, mellyel dolgozunk, egy rendkívül hatékony, gyors módszer önmagad megismerésére, megértésére, átformálására, életed különböző területeinek rendezésére!

Egy olyan ismeret, melyet életed minden területén - párkapcsolat, gyereknevelés, társas kapcsolatok, hivatás, karrier, egészség, ... -  használhatsz. Ha kompetens cselekvőként szeretnéd kezedbe venni életed, és nem csak sodortatni akarod magad az élet zavaros vizén, itt a helyed. Segít rátalálni az utadra!

Mint ahogy a fizikai tested ápolod, fejleszted, táplálod, edzed, a gazdag és megfelelő szellemi táplálékot is biztosítanod kell önmagad számára, hogy teljes értékű, kiegyensúlyozott életet élhess.

Miért van oly fontos szerepe életünkben az önismeretnek?

Életünk 95%-át robotpilóta üzemmódban éljük, és közben nem értjük, hogy miért nem teljesülnek vágyaink. 

Azt akarjuk, hogy szép, boldog életet éljünk. Arra vágyunk, hogy sikeresek, gazdagok, egészségesek legyünk, szerető családban éljünk, de valójában sokszor pontosan az ellenkezőjét tapasztaljuk meg. 

Folyamatos stresszben élünk, szorongunk, elfojtunk, az egész világgal harcolunk, és különböző egészségügyi problémákkal küzdünk. Ha viszont belegondolunk abba, hogy életünk 95%-át úgy éljük, hogy nem mi irányítunk, hanem öntudatlanul hagyjuk, hogy a kisgyermekként megkapott "programjaink" irányítsanak minket, már nem is olyan meglepő, igaz?

Rengeteg bennünk az elfojtás! 

Az elfojtás a tudattalan én-védő mechanizmusokhoz tartozik, amit nem tudatosan alkalmazunk. Senki sem határozza el előre, hogy bármit is el fog fojtani, de amikor történik velünk valami olyan, amit nem tudunk elfogadni, képtelenek vagyunk megélni olyannak amilyen, akkor azt lefojtjuk a tudattalanba. Ugyan lekerül a tudattalanba, de nem szűnik meg, hanem folyamatosan fogyassza az energiánkat, hogy ott maradjon. Ha sok - sok elfojtás lesz, akkor ezek tüneteket okoznak, felszínre törnek betegségek formájában. 

Amint tudatosítunk valamit, a tudattalan tudatossá válik, az önismeret egyik eredménye, hogy egyre kevesebb lesz a tudattalan, és egyre több a tudatos. Tudatosságunk megnövekszik, és akkor ezek az elfojtott tartalmak, integrálódnak a tudatba. Szabadabb lesz a viselkedésünk, szabadabb lesz az öröm megélésünk, átalakul az etikai rendszerünk pozitív irányba.        

Mindannyiunknak van egy Sorskönyve.   

A sorskönyv igazából az életterv, amelyet kisgyermekként rakunk össze a bennünket ért hatásokból, tapasztalatokból és megkapott üzenetekből életünk nagyon korai időszakában. Felnőve a gyermekkorban összerakott életterv szerint kezdünk élni, amelyről nagyon sok esetben kiderül, hogy nem visz jó irányba. Hogyan is vihetne? Egy kisgyermek még nem tud jó tervet készíteni – pláne nem egy életre szólót.

Felnőttként azonban a megfelelő segítséggel rá tudsz látni a benned működő folyamatokra, így kezedbe tudod venni a sorsod irányítását. Az öntudatlan üzemmódról átválthatsz a tudatos üzemmódra.

Ahogy haladunk az önismeret útján előre, úgy fejlődünk. 

Egyre magasabbra emelkedünk, világlátásunk kitágul, a dolgok közötti összefüggések mélyülnek. Megtapasztaljuk a mély szeretet, elfogadás, megbocsátás állapotát...